* HELLO FOLLOWERS *

Wednesday, August 19

> Hatikadang2 hati bertanye .. kadang2 otak berfikir .. ntah kat mane silap .. semakin hari semakin kosong .. dan mase terus berjalan .. tanpa sesaat pon kebelakang .. sedangkan diri masih di tempat yang sama .. tanpa impian .. 
bahagia bile tengok orang sekeliling bahagia .. bahagia bile mampu membahagia kan orang lain .. 

tak tawu ape yang di inginkan dalam hidup .. kadang2 terase macam nak ade kat tempat diorang .. bahagia melalui hari2 ... dengan orang yang diorang sayang .. 

kadang2 terase macam nak ade someone special .. tapi setiap kali terfikir , ianya terus jadi satu kesakitan .. dan setiap kali tuh lah timbul nye perasaan takot .. takot yang amat sangat .. 

ramai yang menasihat .. dan terlalu ramai yang bagi moral support ... tak habes2 suruh buka hati untuk orang lain .. bukan nak riak , bukan nak cakap besar .. tapi tu lah hakikat .. bukan takde sape yang dekat .. tapi hati yang belum ready utk di beri pada sesiape .. terlampau risiko !

takot kalau kebahagiaan tuh cume sekejap .. same macam yang dulu .. takot kalau yang datang hanya sekadar permainan .. serious talk , hati orang kite tak boleh nak bace .. 

semalam , lepak dengan si kawan baik .. sape lagi kalau bukan kodong .. puas dah dia nasihat ... 

' buka hati , bagi peluang diri sendiri untuk bahagia , jangan putus asa untuk mencari ... ' 

"kodong , 
kalau aku mampu , dah lame aku buat .. kalau aku mampu , dah lame aku accept orang lain .. "

bile yang muncul dengan penuh kata manis , seriously , buat hati terus takot .. takot nak percaya .. sebab dalam hati nih cakap semua tuh bohong .. kerana pengalaman itu mengajar .

memang yang dikenali kebanyakkan nye baik tingkahlaku .. hormat perempuan .. tapi , cukop lah sekadar kawan .. takot nanti bertukar lawan .. biarlah jauh dari hati .. daripada nanti diri sendiri yang makan hati .. 

seorang yang betul2 ikhlas , akan berani untuk muncul untuk menyatakan niat .. bukan hanya duduk diam dan menunggu .. dan seseorang yang ikhlas , akan terus usaha .. bukan berserah sebelum berjuang ... 

Allah ada .. walau ape yang di rasa , Dia tawu .. dan Dia juga tawu bile masenye yang paling tepat .

terima kasih sahabat .. 

tu laaa kodong ! :)


2 comments:

Meeya Techik said...

Sabar :).. singgah dan follow sini ~

fifie feyca said...

what passed is passed la kan.. have been through +- same situation... take ur time.. xya rushing2.. slow2 try accept everything dgn hati y terbuka.. Allah kan ada.. husnuzon lah..