* HELLO FOLLOWERS *

Thursday, July 2

> Mood buat kuih raya On !

hai babe ! happy sahur ! :)

i dah sihat skit .. alhamdulillah .. lega rase bile batuk dah kurang ... cume selesema je masih belom baik sepenuhnya .. terime kasih korang yang sudi doa kan ... yang mane dok komen kat page fb , thanks lagi sekali .. and the most thank you to Allah  sebab makbulkan doa .. alhamdulillah ..

so ! actly i nak share dengan korang , tahun nih i dapat order yang sangat banyak untuk buat kuih raye ... macam tahun2 yang sebelum2 nih , i selalu buat utk suke2 je .. and bagi pada siape yang i nak bagi ... so mejoriti kawan2 i , akan dapat kuih raye daripada i .. dan semestinya kuih fav i is Cornflakes Madu ! so , kawan2 i memang dah biasa akan dapat cornflakes madu daripada i ... org kate tangan yang memberi tuh lebih baik dari tangan yang menerima .. am i right ? *please kenyit mate utk i .. hihihi :)

and tahun nih , i dapat order daripada sekolah i .. pihak sekolah mintak i untuk buat 95 balang kuih raye .. nih adalah untuk hadiah kepada anak murid sempena sambut raya nanti .. so pihak sekolah bagi kepercayaan pada i untuk siapkan 95 balang sebelum raya ...

alhamdulillah rezeki ! walaupun i tak pernah pon terfikir untuk buat bisnes kuih raya ! apatah lagi nak amik sebegitu banyak order ... tapi kali nih , i tak buat cornflakes madu jek ... but i kene buat pelbagai jenis kuih .. semestinya yang senang2 lah .. sebab pihak sekolah suruh i pilih kuih yang ianya berbaloi dengan harga ... sebab harga yang i amik tak mahal pon .. Rm12.00 sahaja untuk sebotol .. murah kan ? but its okay .. sebab i takot nak amik harga mahal .. takot nanti kualiti nya tak setanding dengan harga pulak .. so pada permulaan , biarlah yang murah2  jek .. and lagi satu , i pon tak berape pandai sebenarnye dalam berniaga2 macam nih ..

so , kebetulan kesihatan i pon dah okey , malam tadi bermulanya operasi membuat kuih ... ! dan semestinya i mule kan kuih cornflakes madu ... hihihik ... bahan2 nak buat kuih pon dah beli .. :)




masih banyak lagi yang harus di siap kan .. so , cuti i terhad lepas nih .. tak boleh banyak sangat jalan .. kene duduk rumah buat kuih ! macam mak mak sangat kan ?? hihihikk



korang ! doakan i sentiasa di berikan kesihatan yang baik ... i doakan yang terbaik untuk korang jugak !



korang dah shopping raya belom .. ?? baju raya dah beli tak ? :) hihikk ... jangan lambat2 .. nanti baju kat shopping dah habes .. bukan habes baju ! tapi habes saiz ..


out .


6 comments:

M.Syamsid Dhuha said...

Wow menarik ,, Bukan senang buat kuih raya ni , Kalau saya beli je la kot ,, Ahaks ,, Inshaa Allah sempat beli baju raya . haha Nice article btw .. Thumbs up

aisyah said...

macam sama je nasib ni..duduk rumah kena tolong buat kuih raya..kira oklah tu dari keda baring je..huhu..

aisyah said...

samalah kita..mc mc ni kena dok rumah buat kuih raya lah jawabnya..

titan said...

dah tak berapa rajin dah.

setakat kuih siput je masih rajin nak buat. hehe

fifie feyca said...

homemade biskut raya mesti sedap sgt ni.. haish..

namy yul said...

semoga cik sepet shat walafiat, selamat memasak kuih ..
Member #930