* HELLO FOLLOWERS *

Monday, January 9

:: untuk si dia yang tak ensem!

da bace title entry? hehehe...okey sebelom tuh, sementara ade kejujuran dalam diri aku nih, aku nk terus terang dengan korang..entry nih aku share daripade artikel sorang hamba Allah nih..bile aku bace artikel die, aku rase best la dan seronok sampai kan aku pon nak share kat blog aku jugak..tapi aku tak nak la copy pastuh paste..tapi aku nak edit jugak sebab aku boley buat ayat yang lagi best daripade dia..hahahah....*saje nak riak* :p


Tips nih bagi mereka yang merasa kan diri mereka tak berape nak hensem..atau senang punye cite, tips nih untuk korang yang sememangnye tak ensem! heheheehe *gurau je sayanggg .... :)


1. Untuk korang yang rase dri korang tak ensem, korang tak payah la nak putus asa, tak semua orang menilai manusia dari fizikalnya..kenape aku cakap macam tuh? sebab zaman sekarang nih kadang2 ade yang menilai dari segi rumah, kereta, pangkat atau wang simpanan.. hehehe...* tapi tak semua macam tuh wokey..

*DONT JUDGE A BOOK BY IT'S COVER*




2. yang paling penting, korang jangan salahkan diri korang kalau korang tak hensem..tapi salahkan orang tua korang,sebab ape? sebabnye, ensem itu keturunan.. betul tak?? hahahaaa

*LIKE FATHER LIKE SON*




3. ini pon penting jugak, kalau dah korang rase tak boley blaa dengan muke korang, so ape kate korang perbaiki kecantikan dalaman korang pulak, itu kalau korang merasa luaran korang memang hampeh. contoh, jaga pemakaian korang, jaga tingkahlaku korang.. dan ape2 pon lah..asal kan bende tuh boley tutop ketidak enseman korang tuh..hehehe :)

*THE BEAUTY IS UNDER THE SKIN*




4. sebal kan hati korang..pekak kan telinge korang, itu yang penting! Jangan sakit hati kalau ade mulut2 yang jahat yang cakap korang tak hensem.. time tuh korang buat bodoh jer, ingat film Beauty and The Beast kan? so, folow kan saje... :)

*NO GAIN WITHOUT PAIN*




5. ini untuk muhasabah diri korang... cube korang pikir kan,kalau korang tak hensem pon, bersyukur je laa. sebab mungkin kalau korang ensem,mungkin korang akan buat banyak dosa..mungkin?so...


*JUST BE YOURSELF*



6. bile ade orang yang cakap korang tak hensem, tak payah nak ambil hati..sebab penilaian manusia tak semuanye betul..mungkin diorang menipu..atau mingkin sebab saje nak saket kan ati korang
 (mungkin korang sebenarnya LEBIH tak ensem lagi..Ops!!!)

*THE TRUTH IS OUT THERE*




7. kadang kadang tak hensem itu bergantung kepada alam sekitar...mungkin kat negare nih korang tak hensem tapi mungkin di Afrika korang boleh jadi paling ensem?? WOWW!!! 
so pindah kat sane je la..kan senang :) hehehehe

*THE RIGHT MAN IN THE WRONG PLACE!*




8. sebenarnye Cinta tidak memandang ensem atau tak ensem...percaye atau tak?? 
okey, korang pegi tanye bende ini pade orang yang tak hensem…hehehehe :)

*LOVE IS BLIND*



paling yang aku tak percaye...kalau korang bace entry nih sampai habes, mungkin korang dah muLe terase yang korang antara golongan yang tak ensem..kesian nye!! 

kalau dah korang sendiri rase diri korang tak ensem, apatah lagi orang lain yang tengok korang hari hari tuh? ape ape pon, aku harap korang percaye lah pade hati korang ( itu pon kalau korang tak ensem la. ) heeeeeeeeeeeee :p

GURAU LA SAYANG! JANGAN MARAH OWKEYYY :)


2 comments:

Cik Zai said...

OMFG HAHA could this be you? http://j.mp/w2RcZg?=52iWZgE

ir anis :) said...

haha. nice entry. :)
btw, follow u. :)