* HELLO FOLLOWERS *

Friday, July 17

> Today is the Day



heyyy gaisss ..

SELAMAT HARI RAYA !

see ? kejap je dah raya kan .. ?

hurmm , semalam hari yang sangat memenat kan .. and satu sebab yang buat i terlampau penat bile i kene buat hampir semua keje2 mengemas ... sebab my sis raya kat terengganu rumah mertua dia .. so dengan rasmi nye semua tugas jatuh kat bahu i ...

keje jadi bertambah kelam kabot sebab tahun nih rumah i jadi rumah yang first untuk group takbir .. so , korang fikir ? mum memang dah sibok kat dapor memasak .. i pulak terpakse buat 2 keje dalam satu mase .. kejap sediakan bahan2 untuk mum masak .. and dalam pada tuh kene jaga ketupat ..

hoi , tak penah dalam hidup i masak ketupat .. bile penat dah tahap gaban , ayah pulak take over .. fuhh , dapat rehat jap ..

settle semua keje , dapat pulak tugas ke dua .. nak tawu ?

haa i kene pegi rumah nenek and tolong dia kemas rumah ! di sebabkan rumah nenek yang baru lepas renovation .. so penat nye tuh berplus plus !

but finally DONE !

                     
                                      
         

       












dah setle semua , balik rumah .. then sambung keje kat rumah balik ... see ? nampak tak betape kelam kabot nye i seharian semalam ?

setle semua keje , dapur pon dah kemas , so ... boleh rest utk tunggu time berbuka ..






after berbuka , terus kelam kabot lagi skali untuk sediakan juadah tetamu yang takbir .. skali lagi kelam kabot melanda .. dengan tak mandi , terus bentang kan tikar , isi kuih dalam balang ... macam macam lagik ! 

nih kawan2 adek i yang every year akan jadi tukang menghabeskan makanan lepas org takbir ! hahaha ...



lepas semua dah balik .. i pon terus buat keje yang i akan buat setiap tahun .. Iron Baju ! hahaha ... but sokay .. i memang suke iron baju ... :) *eh betol laaa .. tak tipu ^^

i buat keje yang last sebelum tido .. nak tawu ape ? hurmmm , kemas bilik .. cuci toilet .. and last , my room dah cantik ! :)

               




Akhirnya , keje i setle .. ! mase untuk tidur ! penat nye tahap nak pengsan ! serious !

And today is the day ... :)




Salam Lebaran .. dari sy , Nor Asiken Binti Mazli

hashtag # budak2 !!! tolong jangan datang ruma hokey .. sebab princess sepet nak tido !!!

#MuchLove ...

Publish :)


3 comments:

✿ Ina Ainaa ✿ said...

Samalah kita. Semua tugas semalam dengan hari ni, ena buat. Adik beradik yang lain beraya belah mertua. Penat yg amat tapi hati seronok

MamaBard said...

selamat hari raya dari mamabard.. =)

Fantastic Bos said...

cantik lah rumah