* HELLO FOLLOWERS *

Wednesday, July 25

> 5 ramadhan (alhamdulillah dapat bonus)

assalammualaikum. . .


dari semalam kite memang tak berape nak okey sangat sebab mood kite tak berape nak baik. .ade lah sebabnye! tapi kite tak boleh nak bagitahu korang. . datang sekolah pon tak ade mood. .nak mengajar pon tak semangat hari nih. .tengok muke anak murid kite pon rase nak marah je. .tapi tak sampai hati sebab diorang comey sangat macam cikgu dia. .ok! kite tipu jek. .anak murid kite je yang comey. .kite tak comey pon. .hehe :)


tapi seriously memang kite tak ade mood sepanjang kat sekolah hari nih. .cikgu2 yang lain semua seronok bagai nak gilew sebab gaji dah masuk. .masing2 dah pegi cari ATM, then pikir nak beli baju raya untuk anak2 bagai. .tapi kite langsung tak berminat. .cek gaji pon tak. .hurmm, ade sumtink yang bermain kat kepale otak kecil kite nih. .nanti dah sampai mase, kite share kat korang eh. . :)


then petang tadi dapat berita tentang bonus untuk kakitangan kerajaan. .ok! agak hepy sikit sebab dapat duit lebih untuk raye. tapi tak tahulah betul atau tak. .then dengar pulak cite yang bulan depan gaji masuk 13 ari bulan. .hurmm, heppy tuh dah bertambah sikit lah. .hehehe :) walau sebenarnye tak lah se happy mane pon. .sape kate dapat gaji awal itu best? huh! memang la seronok. .tapi yang tak seronok nye, nak tunggu gaji untuk bulan yg seterusnya memang gasak lah. .aduh!! boleh ke kite berjimat? sedangkan card sentiase dalam wallet! dan ATM ade di mane2!! haiyoooo. . .


pesanan dari si dia, try untuk berjimat! okey, kite cube. .walau rase nye agak susah melainkan, si dia tolong pegang kan card atm kite. .tapi dia tetap jugak nak kite belajar sendiri cara berjimat! aduh laa hai. .okey, kite try. . .ape2 pon kite bersyukur sebab dapat rezeki lebih untuk raya tahun nih. .alhamdulillah. .simpati jugak untuk mereka yang susah. .kite doakan semoga Tuhan anugerahkan rahmat dan rezeki untuk mereka yang memerlukan. .bantu lah hamba-hambaMu ya Allah. .murahkanlah rezeki mereka. .amin. . .


# kepale otak kecil kite dah terbayang nak shopping! hurmm, handbag, kasut, perfume, make up,blaa,blaa,blaa,blaa,blaa,blaa :) haiiyoooo. . .boleh jimat ke?? wink! :)

2 comments:

Edy Fee said...

ahha kalau edy mmg tak reti berjimat esp time raya.haha

Mk Syahir said...

Alahamdulillah rezeki kita..hh? =p