* HELLO FOLLOWERS *

Thursday, January 26

:: andarlia :)

mesti korang pelik dengan title entry aku kan?? ahaaa :) 

actly aku baru je lepas tengok semanis kurma..tapi kalau ade yang tak penah tengok and layan rancangan tuh, ape je yang aku boley kate kan.tak kesah la..sebab aku pon jarang layan jugak..tibe tibe pulak malam nih terlayan.. paling syok, title nye malam nih -

Bermadu @ Andartu? 


huh, title nye bisa bikin derita pade semua wanita! sumtink yang merupakan DANGER pade semua wanita kat dunia nih....sape nak madu?? Ops!! mintak di jauhkan lah yek...dan sape pulak yang nak kan diri mereka di gelar Andartu?? haaaiisshh... lagi lah tak nak!! mintak simpang malaikat... ^__^ now, jom kite kupas satu demi satu makne atau kesan bagi bermadu dan andartu...

>>> lets reading now <<<

bermadu ---> alamak! kenape lah mesti ade nye gelaran yang macam tuh? aduhaiii... tak sanggup rase nye nak pikul.... nak lalui... nak menanggung risiko....

orang kate madu itu racun bagi semua wanita... tapi bagi lelaki, madu itu berkhasiat...hurmm,, memang lah..orang lelaki memang suke.. time time nak mintak sign, time tuh lah mereka akan jadi seorang suami yang paling soleh..
nak mintak keizinan la kate kan..kalau bab lain, tak de makne nye nak tanye bini dulu....naseb baik lah bab nak  kawen lebih, kene tanye bini.. :)

MADU eh? bende yang sangat perit untuk di telan...mereka yang terpakse terime madu, akan beranggapan - dah tak ade jantan lain ke? laki aku jugak yang nak di kebas nye?? kan tak pasal pasal timbul nye perang antara dunia? sape nak tanggung? tak pasal pasal ade nye poligami...itu okey lagi..kalau da masuk bab cerai?? sape nak jawab? dan.... sape yang nak tangungjawab?? untuk kebahagian sesama kaum wanita,  mesti kah menghancurkan kebahagian wanita lain? - ape yang patut di lakukan? melepaskan atau menerima??

andartu ---> lagi satu status yang paling menggerunkan semua orang perempuan! andartu?? adoiyai...soalan paling top--> nape tak kawen lagi? belom ade calon lagi ke?? nak enjoy dulu ke? atau, tak ade yang nak??

soalan yang paling orang perempuan menyampah! soalan bikin orang perempuan hati panas..dan soalan yang tiade jawapan.. hanye mampu keluar dari mulut..

- jodoh tak sampai lagi - standart jawapan nak selamat :) tapi untuk makcik makcik yang suke sangat dok sibok tanye si gadis yang tak kawen lagi? tolonglah eh.. tolong sangat sangat....

hentikan lah bertanye kan soalan tuh... kesian diorang yang tak kawen lagi..
sape yang tak nak kawen? semua orang nak rase diri disayangi oleh seorang lelaki yang di gelar suami.. dan semua orang nak merasai kenikmatan hidup bekeluarga...tapi ape boley buat?  

jodoh, ajal maut di tangan Tuhan..biar mase yang menentukan ye makcikkk :)

bile tadi aku tengok semanis kurma, aku dapat satu info..fokus okey.. :)
sebenarnye tak salah kalau perigi mencari timba...asal kan tak terkeluar dari hukum dan agama kite..

tapi janganlah sampai si gadis datang terus ke jejaka lalu bertanye " sudikah awak berkahwin dengan saya"???

itu memang lah salah..ade ke patut gadis nak lamar lelaki?? ahaahaa... biarlah berpade pade... senang cite, tak salah kalau si gadis yang mule kan dulu..

jangan terlampau pertahan kan ego.. dan jangan terlalu megikut kan hati...:)

- ade satu gelaran baru untuk si andartu..kalau gelaran andartu, terlampau kasar bunyi nye kan? so ape kate mulai sekarang kite jage sikit hati si kakak kakak yang masih belum berkahwin nih... kite gelarkan mereka sebagai * ANDARLIA *

-- nak tahu ape makne nye?? ANAK DARA MULIA..... :) supaye kakak kakak  nih satu hari nanti akan jadi gadis yang mulia kepade keluarga.. dan isteri yang mulia pade suami :) insyaAllah, amin! ^__^

so, jangan sedih seandainye kakak kakak kat luar sane yang masih belom berkahwin.. anggap je jodoh itu sedang ontheway mencari pemilik hati :) amin, amin, amin .... 

p/s utk aku jugak :: now, tak salah andai nye aku yang mule kan langkah pertame... gud luck sepet!

*kalau ade jodoh, tak ke mane ---> LIKE 

7 comments:

Hani Leya said...

like dis post cepetttt!!!!...cayok2.....

Ahmad Ali (bukan nama sebenar) said...

ni kiranya andarlia lah ni ?
hehe

TwIstiEs*meSti Mau* said...

hahaha...madu "LIKE".. :) HAHA

!!!::Si GadiS SunSilk::!!! said...

twisties --> suke madu ke?? bahaye nih weii....g brubat cepat! mintak air tangkal..ahaaa :)

!!!::Si GadiS SunSilk::!!! said...

ali --> sepet lom dlm golongan tuh lgi..im still young la lalink....nih utk mghormati si kakak yg chantek2 kt lua tuh..hahhahaha :)

!!!::Si GadiS SunSilk::!!! said...

honey --> tengs lalink...caiyOk utk kmu gak! nice info.. hepy bblogging smpai lebam! hehehhehhe :)

[PCL] said...

manisnya madu sebenar benar madu..madu umpama sumami beristeri lebih dari satu sungguh menguji kemampuan suami memikul beban dalam kesamarataan...tak semanis dihisap juga tak mudah disuap.