* HELLO FOLLOWERS *

Saturday, September 5

> Tanda Tanda Si Dia Berubah !

Hamboi ... terbace entry ni terus click laju2 kan .. ?

Haaa , nak tawu lee tuh ! ahahahaa ...



Hokey , actually bende nih adalah bende yang paling takot terjadi dalam relationship kite kan .. ? since kite dah mule sayang seseorang , kite mesti akan berharap tak kan berlaku bende2 yang tak best or yang boleh bagi effect yang negatif dalam hubungan kan ... ?

Yelah , kalau dah couple , mesti lah nak yang the best .. tak kan nak kawan separuh jalan kot ? eh heloww, kalau budak2 yang tak matang tuh mungkin ye lah .. tapi kalau yang dah ready nak serious tuh , tak kan nak main2 pulak kan ??  #Dah kenape i emo pulak nih ! krikk krikkkk :)

Perubahan yang positif mungkin tak kan beri effect ape2 pon , malah si gadis mesti akan lebih happy .. tapi macam mane pulak kalau perubahan yang tak cantik ? haaa hok nih yang buat orang perempuan tak senang duduk nih !






Hokey , untuk huraikan segala tanda tanye yang ada kat atas kepale korang tuh , jom kite cek satu persatu .. supaye korang boleh ingat balik , adakah korang pernah lalui bende2 nih semua ??

Haaaa ... nevessss !!!


nombor 1 :

* Bile si dia dah tak panggil korang dengan paggilan yang selalu !
- okey , contoh : selalu nye dia akan paggil korang baby or sayang ... tapi tibe2 dia paggil salmah ! (konon2 name korang salmah laaa ) hurmmm ,, alamakkk , nih yang tak sedap nih .. ok now , korang kene banyak buat spotcek ..

nombor 2 :

* Bile si dia dah mule membohong !
- alaaa , nih lagi laa tak best .. so ladies , bertindak cepat ! tapi kalau ade part yang kantoi .. jangan cepat melatah k .. cube duduk berbincang .. mungkin ade sebab dia menipu .. rileks ... dengar penjelasan dia dulu ... tapi ingat ! tengok body language dia .. tengok betol2, seperti biase atau sebalik nye .. hurmmm .......... jeng jeng jeng !

nombor 3 :

* Bile si dia dah mule tak tepati mase !
- mase mule2 bercinta dulu , ok jek .. takde masalah .. tibe2 perubahan drastik dia dah mule tunjuk .. haaa girls, jangan buang mase ... something wrong ni !

nombor 4 :

* Bile si dia tak nak dengar masalah korang or buat2 tak dengar !
- haaa nih yang i pantang nih ... sebab , dah memang orang perempuan nih banyak ceritanye .. nak buat macam mane kan ... so , dah memang lah si lelaki tuh kene hadap .. tapi lain pulak kalau si dia korang tuh dah memang dari mule lagi dah tunjuk rase tak minat tuh .. so , tuh takde masalah pon sebenar nye .. sebab semestinye uolls dah boleh accept .. kan ? bagus nye u !! :)

nombor 5 :

* Bile si dia dah jarang call !
- haaaa , nih dah semestinye kene amik berat .. Omaigod !!! dia dah kenape ??? kalau tak nak call awek , nak call sape pulak ? haa nih yang kene buat spotcek henfon nih ... nih yang buat orang perempuan tak tido malam nih ! grrrrr

nombor 6 :

* Bile si dia dah mule mengelak nak jumpe kat luar!
- Omaigod .. ! ape hal ?? habes tu nak jumpe kat mane ? tak kan nak borak dalam fon je ? hurmmm , lain macam nih ... kene spotcek jugak nih .. hurmmmmm .....

nombor 7 :

* Bile si dia mule cari salah !
- seriously , nih la part yang paling i takot .. ape je yang bole buat korang happy kalau ape yang korang buat semuanye salah di mate dia ... bende kecik pon boleh jadi hal .. bile bende yang lame pon mule di ungkit ..

Utk si lelaki :: ishh , please la .. kalau bende boleh tanye , tanye . kalau bende boleh explain, sila dengar .. yang lepas , lepas lah .. jangan same kan yang dulu dengan yang sekarang .. mungkin si gadis tuh teruk sebelom2 nih , tapi tak semestinye dia tak berubah .. kalau peluang tuh masih ade , gune kan lah dengan baik .. tak cinta ke ? tak sayang ke ? tak rindu ke ? hurmmm ... korang je yang ada jawapan tuh ..

nombor 8 :

* Bile si dia dah mule merajuk lame2 / buat tak tahu kalau korang merajuk !
- haisssshhh .. nih lagi laa kes berat ... kenape tak pujuk !! kenape kene mesti buat tak tawu !! hurmmm ... kenape tak amik berat ? tak sayang ke ? tak rindu ke ?? tak cinta ke ??

Upssss ! korang pegi tanye kat si dia k .. jangan tanye i ... sebab i pon tak de jawapan untuk semua tuh ... huhuhuh .. but girls , jangan cepat melatah ... please .. setiap yang berlaku , mesti ade sebab .. setiap masalah, mesti ada jalan penyelesaian ..

Come on ... be a mature girl .. nak bercinta kan ? so kene matang k ... jangan berfikiran pendek ... kalau perlu take time , amik  laa .. asal kan tak menyesal di kemudian hari ..

Dan ! jangan pulak korang yang sengaje cari hal or duduk memikir ape yang couple korang pernah buat ... ouhhhh please dear ... yang lepas tuh lepas k ... past is your past ... mule kan yang baru ...

Kalau sayang , jadikan itu cinta yang terakhir .. kalau cinta , jadikan itu name yang terakhir terukir dalam hati ... Doa . supaye itu jugak lah pasangan korang sampai hujung nyawa nanti ..




Publish .






2 comments:

Si Galah Panjang said...

cinta pada mulanya indah belaka. tapi lama kelamaan menjadi membusuk dan terus membusuk. huhu

#jenjalaan sini , nnt jemputlah ke blog kitee ^_^

Syah said...

jom join GA ni..rm200 menanti anda!

http://nasuha-itsmyessay.blogspot.my/2015/09/giveaway-rm200-by-mkhaicom-2015.html