* HELLO FOLLOWERS *

Friday, January 1

> Pergilah 2015

Assalamualaikum ..

2016 dah datang .. Now 2015 dah berlalu .. Perginye tak kan dapat di tempuh lagi .. 2015 yang banyak memory utk diri ini ... Suka duka pahit manis . Semua ada ... Family . Mereka yang sentiasa ade di belakang utk support .. Ape je yg di hadapi, mereka sentiasa ada .. Friendship. Orang yang always be a good listener .. Tak pernah jemu . Tak pernah letih walaupon bercerite berulang kali .. Walaupon cerite yang sama .. Tp mereka mndengar tak pernah merungut .. Ya Allah , betape baik nye mereka disekeliling diri ini .. Melayan kerenah diri ini tanpa pernah sekali mengungkit .. Menjaga dan membahagiakan diri ini ketika perasaan sedih melanda .. Sahabat, korang adalah kesayangan ku !
2015 jugak telah menemukan diri ini dengan bermacam2 orang .. Berkenal lalu bercinta .. Tp akhirnye pergi .. Manusia . Datang dan pergi sesuke hati . Pahit nye terase . Sakit nye seperti taknak rasa lagi .. Segalanya bagi experience and make me tough .

Ramai orang yang update azam baru . Tapi diri ini takde azam .. Azam yang lama still loading .. Macam mane nak azam yang baru ?  Sedangkan azam yang lame belum terlaksana . Cinta ? Yess tak mengharap .. Even now pon masih belum buka hati pade sesiapa .. Pengalaman lame cukop bagi pengajaran!

Lelaki yang muncul, tak cukop meyakin kan utk di percaya . Inikan pulak nak berbagi hati . Sepi ? Jangan cakap lah .. Sangat sunyi .. Tapi itu adalah lebih baik berbanding sakit. Ape lagi yang lebih membahagiakan selain daripada cinta . Right ? Tapi siapa yang bole bagi cinta yang seikhlasnya cinta ? Siapa yang mampu jujur sejujur2 nya ? Mungkin satu dalam berjuta .. Berjuta taw . Bukan beribu . Hihi .. Segalanya di tangan Allah .. Sesungguh nya Jodoh itu rahsia . Rahsia yang terlampau rahsia .. Perjalanan mencari Encik Hati tetap ada .. Menunggu saat hati sendiri terbuka untuk mengenali .. Bukan paksa hati ..

Biar mase yang menentukan.. Kerana Allah lebih tahu saat dan ketika yang paling tepat .. Terime kasih untuk semua yang faham especially family .. Kawan yang sentiasa menyokong and tak putus2 usaha kenal kan diri ini dengan macam2 orang.. Tapi menolak lembut sebab belum ready nak berjudi cinta .. Korang, maafkan diri ini .. InsyaAllah 2016 yang akan datang membawa cahaya and semangat baru .. Doakan yang terbaik untuk diri ini .. Semoga berjaya membahagiakan korang2 di sekeliling ..

Selamat datang 2016 .. Semoga beri permulaan yang baik dan berpenghujung jugak yang baik ... InsyaAllah ..

Dan 2015, pergilah kau jauh dari diri ini .. Jauh.  semoga hilang segala memory yang pahit .. Pergilah

1 comment:

Mera Hussain said...

Selamat tahun baru 2016.. semoga 2016 memberi keceriaan lebih better drpd 2015. Heheh