* HELLO FOLLOWERS *

Thursday, November 26

> HashtagPerempuan !

Tengok tajuk macam beriye nak tawu kan ? hihihi

Well said , takde laa ape sangat yang i nak share pon .. just nak bagitawu kat korang about girlssss ! tak payah laa nak tuduh bile pompuan marah je , mesti tengah datang bulan ... ehh hellow bende tu dah berlapok lah ! ingat bile datang bulan je ke emosi ke laot ?? kalau lelaki buat hal pon , emosi pon boleh turun naik jugak ... tak kan lah tak semena2 nak cari pasal kan ? hihi .. and u girlssss, bace bismillah banyak2 k ... ahahaahaha

Hokey , jom jeling2 sket .. :)



- Girls kalau text , u jangan bace je tapi tak reply ... ohhh jangan ! nak tawu kenape ? sebab girls punye overthinking boleh sampai ke bulan ... dan boleh jadi tembus daripada bulan ... hahahaha .

- Walau pon kadang2 u cakap yang girls nih asyik shopping baju je , tapi pade girls, diorang tetap cakap takde baju nak pakai ... dan itu biase .
Nak tawu kenape ? sebab selalunye girls tak suke nak pakai baju yang sama banyak2 kali .. dan nak tawu kenape ???? sebab girls kalau keluar, mesti nak selfie , then upload !  so tak kan nak upload baju yang same je ?? hurmmm, skang dah tawu jawapan nye ?? :)

- Ade sebab kenape perempuan blaja masak .. mungkin sebab u .. nak tawu kenape ? sebab kalau mak nak ajar masak, takde makne nye kitorang ni nak belaja ! tapi cube kalau girls tu dah jatuh hati ... haaaa time tu terus jadi perempuan melayu yang semua jejaka malaya gila kan ! rajin masak, kemas rumah, macam2 lah ... dan semuanya dia nak bagitahu ! meluat tak ? huwahahahahah

- Nak tawu tanda2 girls suka kan u ?? hurmm, bile girls tuh bercakap/mengadu walaupon bende tuh tak penting .. contoh : bile dia nak keluar, dia tanye u baju ape yang sesuai dia nak pakai ... see ? penting ke tuh ? hokey ,, sila fikir .. hahahaha

- Girls memang suke makan . tapi , jangan sesekali u cakap dia gemuk ... kadang2 , dia tawu dia kurus , tapi dia tetap nak tanye u ... alaaaa yang benar, dia nak pujian .. tuh cite dia ... ahahahaha

- Dia cemburu .. tapi dia tak cakap .. tapi tibe2 dia diam .. tanye sepatah jawab sepatah .. sebenarnye , dia nak u explain . dia tengah tunggu tu ... hiihihihi

- Ade girls yang suke duduk bersila bile tengah deting ... jangan lah cakap tak sopan, sebab sometimes itu lebih selesa ... selagi dia tak memalukan u , selagi tempat itu sesuai .. btter u diam je ... jangan tegur .. kalau nak tegur pon, jangan tegur time tuh ... tunggu lah dah balik , or cakap dalam mesej je ..  sebab kalau mase u tegur tu wrong time, hurmmm maybe girls akan moody .. bukan dia tak bole terime teguran, tapi mesti kene pade cara .. so, learn :)

- Bile girls bawak u jumpe parent dia .. mesti bersebab .. takde makne nye dia bawak suke2.. kalau suke2, datang raye pon boleh kot .. tak payah nak datang dengan jemputan ! so, kalau tak ready, or kalau tak serius, blaa cepat2 .. jangan bagi harapan .. bayangkan kalau adek perempuan u yang hadapi situasi tu .. respon u ?? hurmmm fikir laaa

- The best part , kalau lelaki pegi shopping , dia memang dah tawu ape yang nak di beli .. tapi kalau girls pegi shopping, 5 jam belum tentu dia dapat ape yang dia nak .. tapi selfie dah 500 kali ! :)

Yess , itu perempuan !

Dah tawu dah ? dah faham dah ? dah kenal dah ? ahahahaha ..
Tapi serius talk, tak semua macam tuh .. maybe ade yang lagi baik daripada nih .. hihi .. and i ? hurmm , kenal dulu baru boleh judge k ... huwahahahah :p


publish .




1 comment:

ubai ismail said...

apalah yg di overthinking tu...samppai ke bulan dah. hehehe